Om oss

Jag heter Anitha och bor i Robertsfors tillsammans med sambon Martin.
Jag har fyra vuxna barn, tre bonus barn, fem bonus barnbarn och tre Golden Retrievertikar och en hane. Martin har jutvå Norsk älghund grå.


Ända sedan jag var liten har jag önskat mig en hund.

Men jag växte upp i ett höghus på femte våningen så mina föräldrar tyckte inte att det var lämpligt att ha en hund, inte ens en katt när man bodde så.


1978 på hösten  kom jag i kontakt med en Golden Retriver och sen var det bestämt att en sådan hund ska jag ha. Men det dröjde ända fram till 1998 innan den först hunden kom in i huset för då hade barnen vuxit upp så pass att man hade lite mer tid med en hund. Men eftersom vi inte hade haft hund förut så tyckte vi att det var dumt att köpa en så dyr hund,så våran första hund blev en bladrashanne Ricky (en fyrvägskorsning), som var hur bra som helst inom familjen. Men han var alldelens omöjlig så fort den var lös utomhus och jaga allt som rördes nere på vägen och lyssnade inte när man ropade. Jag visste inte vad jag skulle göra för att få ordning på hunden jag gick både valp och ett antal fortsättningskurser men utan resultat. Men när han vid tre olika tillfällen hade nafsat förbipasserande människor i benen då kännde jag att den hunden kan jag inte lita på längre.

Så en dag läste jag en liten annons  i dagstidningen goldenvalpar tillsalu, men dom var inte födda ännu. Jag rignde direkt och pratade med uppfödaren, och några veckor senare fick jag ett samtal från uppfödaren som meddelade att hon hade en tikvalp som jag skulle få köpa. Gissa om jag blev glad.När jag fått detta glada besked så var jag även tvungen att ta det tråkiga med att avliva Ricky.

Mysan är min första golden och min andra hund. Den 26 maj 2000 åkte vi till Auktsjaur uppe i Arvidsjaur till Gottigottas Kennel och hämtade hem våran lilla gulldklimp. Nu fick jag börja om från början med en hund av den ras som jag längtat efter och det känndes bra från först stund jag såg den lilla valpen och vi har haft mycket kul tillsammans, jag har lärt mig väldigt mycket tack vare Mysan. När jag skaffade henne hade jag inga planer på att tävla eller vara på utställningar. Men vi började på brukshundklubben med valpkurs och sedan blev det fortsättningskurs, så provad vi på att tävla i lydnad men Mysan verkade inte tycka det var så kul vilket kan ha berott på att hon hade en förare som var väldigt osäker på vad hon skulle göra, vilket ju smittar av sig på hunden. Men man lär sig med tiden, trägen vinner heter det ju och det gjorde vi så småningom.Vi provade både apell- och viltspår och det tyckte hon var jätte roligt.
 
Den 17 april fick hon sin första valpkull. Det blev en liten kull med två tikar och en hanne som vi fick rå om  i 8 veckor.
Det var en liten men väldigt aktiv kull, så det var bra för mig att det var en liten kull när det nu var första gången.Det var verkligen en upplevelse som gjorde att jag bestämde mig för att skaffa ett kennelnamn för fler kullar kommer det att bli.
 

En tikvalp stannade kvar här hos oss, hon fick namnet Golden Lovelys Honky-Tonkgirl men vi kallar henne för Dixi. Mer om hennes stamtavla och resultat finns under länken Dixi.
Vintern 2010 fick Dixi sin första valpkull, det blev en seg och utdragen förlossning med flera veterinärkontakter och två veterinärbesök. Det var en kull på sju valpar men endast två tikar som levde. Dom tikarna är fullt friska med jätte mycket motor och arbetslust. Från denna kull stannade Nova kvar hos oss. Under läken Nova finns alla hennes stamtavla och resultat.

Sommaren 2011 hämtade vi den lilla gråhundsvalpen Wilja från Bågatorps kennel i Bureå. Det är en riktigt mysig, tuff och duktig liten tjej som vi hoppas ska skälla många älgar. Under länken Wilja finns hennes stamtavla och resultat.
Hösten 2011 fick Dixi ytterligare en kull efter samma fader som den första. Denna gång gick allt helt utan komplikationer och veterinär kontakter. Denna gång blev det ett gäng på fem tikar och tre hanar så det var en väldans massa golden race här innan alla valpar åkte till sina nya hem.  Dexter stannade kvar här hos oss. Under länken Dexter finns alla hans stamtavla och resultat .

Sommaren 2014 gick Mysan över regnbågsbron 14 år gammal.

Sommaren 2014 fick Nova sin första kull. Det var en väldigt lugn och stillsam förlossning helt utan veterinärkontakter. Det blev en kull med 3 tikar och 4 hanar. från denna kull stannade det kvar en tik som fick namnet Lycka. Under länken Lycka finns hennes stamtavla och resultat.

Vintern 2015 fick Gråhundstiken Wilja sin första kull. Det blev tre hanar och tre tikar.

Våren 2017 Gick Dixi över regnbågsbron till sin mamma Mysan, Dixi blev 11 år. Vi saknar dom båda jättemycket.

Våren 2018 hämtade vi en gråhundsvalp från Tokbäckens kennel i Bollnäs hon fick namnet Cindy.

Vintern 2018 Födde Lycka sin första kull.

Våren 2019 födde Lycka den andra kullen och från den kullen stannade tiken Ila kvar på Kenneln.

november 2021 gick vår kär Nova över reögnbågsbron, hon skulle ha blivit 11 år i december. Vi saknar dig  och dina övrig släktingar som r på andra sidan bron, saknar er alla.Våra användare

Här kan du beskriva typiska användare och varför detta projekt är viktigt för dem. Det är bra att motivera din kunder så att de kommer tillbaka till din webbsida.